FAQ - Često postavljana pitanja

Da li cena uključuje PDV?

Cena rada je obično konačna za krajnje korisnike. Ako je kupac pravno lice (kompanija), obračun PDV-a se zasniva na sporazumu sa izvođačem radova, u zavisnosti od toga da li su izvođač radova i kupac registrovani za PDV. Cena materijala je navedena sa PDV-om.

Da li cene za rad podrazumevaju i cene materijala?

Cene materijala nisu uračunate, cena se odnosi samo na rad (ručni rad). Materijal se uvek mora dodati izračunatoj ceni. Indikativna tabela cena materijala navedena je na samom dnu i procenjuje se na standardni stan sa 3 sobe.

Šta predstavlja skraćenica lm? Kako se izračunava linearni metar?

Skraćenica lm (linearni metar, ponekad se koristi i termin dužni metar) je često korišćena jedinica u građevinskoj industriji. Izražava dužinu od jednog metra artikla ili materijala, koji može imati različitu širinu, što čini upotrebu kvadratnih metara – m2 – nepraktičnom.

Koliko često se ažuriraju cene poslova?

Zbog velikog dela objavljenih cena, cenovnik se ažurira svakih 10–14 dana. Troškovi rada i materijala mogu da variraju regionalno.

Zašto ne mogu da vidim cenu nekih artikala? Šta znači OPEN/PROFI?

NUMIQ nudi dosta cena besplatno, ali da biste imali potpunu preglednost i videli sve cene, moraćete da kupite pretplatu. OPEN pretplate su osmišljene za krajnje korisnike koji žele da izračunaju cene za sopstvene projekte. PROFI pretplate su osmišljene za građevinske profesionalce, timove ili kompanije sa više funkcionalnosti, uključujući mogućnost kreiranja prilagođenih cenovnika, personalizovanje izračunavanja uz korišćenje logotipa i poslovnih informacija i kreiranje profesionalnijih procena. Pretplatom ćete takođe dobiti pristup profesionalnim artiklima sa građevinskim procedurama.

Kako da platim za PREMIUM / PROFI stavke?

Registrujte se na adresi https://app.numiq.com/registration.

Da li možete da preporučite podizvođača građevinskih radova koji će dobro obaviti posao po ovim cenama?

Ne možemo da garantujemo za izvođača - ali trebalo bi da se pridržava cena sa sajta.

Niste našli traženo?
Pon - Pet. 9:00-17:00

Chyba

close